Bike Trike Dag - logoOver Bike-Trike-Dag | Contact | Onze sponsors
Home Programma Ook mee rijden
Bikers-Trikers
Nieuws Wedstrijd Kickstart Foto's Gastenboek


de bikesDe bikers van Bike-Trike Dag:

Zonder bikers en trikers geen Bike-Trike-Dag. Daarom zijn we zeer blij met de groep trikes die ieder jaar lijkt aan te groeien. De dag die begon met een Zundapp is uitgegroeid tot een gezellig evenement voor de bewoners van Zonhove en de rijders, begeleiders en de vele vrijwilligers. Hier een aantal reacties van de bikers en triker.

Henry

Henry van der SantenEerst even voorstellen, Ik ben Henry en inmiddels een 50-plusser zoals ze dat noemen : de grijze haren heb ik al vele jaren langer. Ik heb alle rijbewijzen, behalve motor (A) : maar dat is voor mij minstens 1 wiel te weinig. Hahaha In 2006 heb ik voor het eerst een trike gehuurd voor een weekend (om het Easy Rider gevoel te krijgen, maar dan op 3 wielen). Leuke ervaring ... Maar in 2008 kreeg ik in mijn mei-vakantie weer de kriebels om een trike te huren. Toen ik echter in mijn spaarpotje keek, besloot ik maar om een paarse Rewaco HS-5 driezitter te kopen voor mezelf.
Dikwijls vakantie-toeren gereden, maar ook ontzettend veel speciale weekends of meetings bezocht en ritten gereden. Vanwege wat technische zaken en een leuk aanbod, heb ik echter in 2009 mijn huidige Rewaco "paarse bankstel" aangeschaft.

In 2009 reed ik voor het eerst in Zonhove mee en dat is vooral door de prima organisatie en het geweldige weer een leuke ervaring geweest. Wat een boel lachende gezichten en een hoop "media" (foto/film) en een geweldige zondag in november! Reden om de datum voor september 2010 ook al vast te zetten. Vanaf de maandag in die week hield ik continu het weerbericht
in de gaten ... Grijs/nat/fris : geen mooi vooruitzicht . En nu ? Gaan we het droog houden met zijn allen ?

Zaterdag : GEWELDIG WEERTJE , grote opkomst van trikers en ook motoren. We konden aan de slag op het terrein. Vooraf had ik mijn meertonige hoorn nog in orde gemaakt, zodat er ook flink getoeterd kon worden.
Tijdens de zgn. briefing werd verteld dat Maxima en Alexander de middag zouden openen: dus zelfs hoog bezoek was geregeld. Dus op naar de start/finish/pitstop : het eerste rondje werd even gereden zonder passagiers om de buurt wakker te maken. Toen we de pitstop daarna in reden gingen de remmen helemaal los (leuke woordspeling toch...). Gas er op en toeteren. Wat heb ik een plezier gehad bij het zien van die blije gezichten : de passagiers , maar ook de toeschouwers.
Blije trikers , motorrijders , fotografen, camera mannen en - vrouwen : het kon niet op. Alles mooi versierd. GEWELDIG

Voor de droge kelen werd ook goed gezorgd en na afloop een frietkraam op het terrein. Alles tot in de puntjes verzorgd, mooi toch? Ik verheug me al op de premiere van de DVD in D'n Tref. Als de agenda leeg is, kom ik uiteraard ook daar weer heen. En van mij mag de Zonhovedag in 2011 ook weer tijdig aangekondigd worden, om daar al rekening mee te houden.

Heerlijk gevoel dat triken : zeker op zulke speciale (mid)dagen.
BLIJ DAT IK TRIKE !!! Henry van der Sanden.

Jack

Jack HendriksImpressie numero 8 Steeds als je denkt "pffff weer 100 dezelfde rondjes rijden " blijkt steeds weer dat kwantiteit op de Bike Trike Dag niet bestaat! ( ieder rondje geeft voldoening!)
Alweer voor het 8e jaar en alweer goed weer , goede mensen en super blije bewoners!
Het lijkt met het jaar mooier en mooier te worden.
Dit jaar was onze trike wel van plan om mee te werken en den harley tufte ook weer zijn best.
Daar waar ik eerst de karavaan mocht trekken heb ik nu dan de luxe om mee en dan af te stappen , een foto te knippen , bij te beppen en compleet vreemde mensen van "buitenaf " achterop te nemen.
Kortom weer een prachtige dag mogen ervaren met prachtige mensen geen een uitgezonderd.
Het frietkot op wielen deed dan wel niet precies wat er verwacht werd , maar mijn honger was al gestilt door alle indrukken die opgedaan waren... daar kan niets tegen op!
Loet wordt met het jaar relaxter en verdient zijn op/afbouwploeg die veel werk lichter gaat maken.
Ik zie steeds vaker berijders die het evenement WBC Geldrop Meeting ook ondersteunen en langzaamaan krijgt iedere biker of triker zelf ook wel in de gaten dat beide evenementen een speciaal gevoel losmaakt wat niet in een paar woorden te beschrijven valt. Uiteindelijk komt dat door alle deelnemers zelf, door hun bolides en inzet.
De truc van dat al zit in het spontane contact waarbij geluid, leer, benzinedampen, tabaksgeuren, sirenes, toeters, muziek, verbrand rubber en zo meer het geheel als 100% vermaak ervaren wordt.
Loet , vrijwilliger... BEDANKT!... op naar het tiende jaar!

TOT VOLGEND JAAR... den broedert .(Jack Hendriks)

Linda

Linda VervoortSuper Gaaf! Hallo ik ben Linda Vervoort en bijna 5 jaar werkzaam binnen Zonhove (SWZ). Ik heb de opleiding verpleegkundige intern gedaan en ben sinds juli 2010 klaar. Al enkele jaren ben ik aanwezig geweest met de bike trike dag en vond het altijd helemaal super. Vorig jaar wilde ik graag een trike gaan huren, maar bij ons thuis vonden ze dit geen strak plan. Nog nooit op een motor gereden en dan een trike willen huren. Dit met gevolg dat ik ben gestart met mijn motorrijbewijs. Afgelopen pasen ben ik samen met ons pap naar trike centrum uden geweest waar ik een witte 3 zitter trike zag staan. Toen wist ik het zeker, deze moest ik hebben op 11 september. Dus meteen gereserveerd.
Ons pap vond het ook helemaal super dus die wilde ook graag mee rijden, maar helaas had hij een motorweekend waar hij natuurlijk bij aanwezig moest zijn. Ik vond het een super dag en het is geweldig om al die lachende gezichten te zien. Een dag waar ze lang naar toe hebben geleefd en wat voor de bewoners, ouders, verzorgers, begeleiders etc. een TOP dag is.

Tot volgend jaar!! Groetjes Linda Vervoort

Duo Penotti

Petra RoelansWat is het toch heerlijk om "Het Trike Gevoel" te delen!! Zondag 11 september 2010 en wat was het toch weer een fantastisch mooie en zonnige dag. Niet alleen de zon scheen volop maar wat waren er weer een hoooooooop stralende gezichten. Zo mooi kan het "Trike gevoel" maar zeker ook het leven zijn. Met elkaar lekker wat rond rijden, genieten van alle leuke activiteiten, van gezellige muziek en van een hooooooooop gezellige mensen!!! Onze dank gaat uit naar alle lieve bewoners en alle fijne en lieve vrijwilligers die er samen met ons Bikers & Trikers weer 1 groot feest van hebben gemaakt.

Groetjes en tot volgend jaar
Duo Penotti
Alias Petra & George

Saskia

Saskia van der sandenNou 11 september was het weer zover! De bike-trike dag en god wat had ik er weer een zin in!! Vrijdagavond in de regen samen met mijn zus de trike al opgehaald in Uden. Door de regen toch gauw even naar Zonhove gereden, om te kijken hoe het met de voorbereidingen zit.. Natuurlijk waren die weer in volle gang, alles zag er weer tiptop uit!
Op tijd naar bed, want morgen moeten we allemaal uitgerust zijn zodat we weer rond kunnen scheuren..

En eindelijk is het dan zover.. Om half 12 naar Zonhove en daar kon het Feest weer beginnen.
Met het prachtige weer kon deze dag al bijna niet meer stuk! En inderdaad wat was het weer een groot spektakel en wat heb ik, maar vooral onze jongens en meisjes weer ontzettend genoten!! Alles was weer geweldig voorbereid en uitgevoerd..

Ik ben volgend jaar zeker te weten weer van de partij... Wil toch even gemeld hebben dat ik mijn petje afneem voor alle vrijwilligers die dit ieder jaar weer mogelijk maken!!

Tot volgend jaar!
Liefs Sas

Patricia

Trike (Patricia) TruusHet is zaterdag 11 September... Eindelijk mogen we weer naar Son en Breugel toe om op Zonhove met al die lieve mensen te gaan rijden op de Trike’s en de motors. Bij aankomst bleek al gauw dat er meer trikers waren dan andere jaren , helemaal te gek nog meer “collega’s “die van alles mee konden genieten,
Want vertel eerlijk je kunt wel in geuren en kleuren vertellen wat voor impact deze dag op een triker heeft maar dat moet je toch echt zelf meemaken.

Bij aankomst ( die nu wat later was omdat wij aan de late kant waren haha) gingen we weer gezellig naar binnen en werd het een en ander duidelijk gemaakt zodat iedereen dezelfde instructie’s had gekregen,
En dan komt het kippenvel moment ……het eerste rondje waar je nog met een lege Trike-motor langs al die lieve mensen- bewoners rijdt, het ere rondje. Dan zit je met zo’n brede grijns achter dat stuur, dat kun je niet uitleggen dat is zo’n warm en heerlijk gevoel, echt onbetaalbaar. Daarna is het aansluiten en gaan met die banaan,
Waar ik mijn petje echt voor afneem zijn al die lieve vrijwilligers die de hele dag lopen te sjouwen en al hun spierkracht inzetten om de bewoners zo zacht mogelijk in hun positie te zetten zodat het voor hen comfortabel is om mee te rijden. En dan hoor je de ronkende motors die af en aan rijden en zie je in je spiegel die blije stralende snoetjes af en toe hoor je een vreugde kreet of een zangstem waar popstars nog wat van kan leren.

Voor je het weet is de dag weer om, maar het is niet zomaar houdoe en bedankt nee heerlijk ff napraten en nagenieten met een zakkie patat en een lekkere snack. En natuurlijk kun je dat weer wegspoelen met een koud drankje… Echt, lieve organisatie – vrijwilligers enne het lieve weertje boven dankzij jullie is deze dag wederom een dag die bij ons heel lang zal blijven hangen… Duizend maal dank, een dikke knuffel voor jullie allemaal.

Liefs Trike * Truus ( alias Patricia)