Bike Trike Dag - logoOver Bike-Trike-Dag | Contact | Onze sponsors
Home Programma Ook mee rijden Bikers-Trikers
Nieuws
Wedstrijd Kickstart Foto's Gastenboek

Zonhove bedankt trikers en vrijwilligers voor geweldige 13e BIKETRIKEDAG 2015

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Brullende motoren, stoere kerels en vrouwen om mooi gepoetste motoren, glunderende gezichten van hun passagiers, vreugde kreten en stoere verhalen. Bewoners van Zonhove werden weer getrakteerd op alweer de 13e biketrikdag. Met een grote opkomst van wel 27 trikes, werd Zonhove terrein omgetoverd tot racecircuit. Rally-marshalls zorgde ervoor dat het circuit veilig bereden kon worden. Het schminck-team zorgde voor mooi versierde gezichten en heuse tattoos. En de catering dames zorgde voor de inwendige mens. En DJ Jason voor de stoere muziek.

Om 12.30 uur werd het circuit in gebruikgenomen met een spectaculaire opening door Robbert. Robbert is fan van NewKids en als verrassing werd zijn rolstoel omgetoverd tot een echte Opel Mantra. In het geheim werd hier 3 weken intensief aan gewerkt door Buurtvereniging Gehurterbij, zodat robbert (zonhove’s eigen New Kid) de openingsronde mee kon rijden in zijn eigen ‘stoere bak’. Hij kreeg veel bekijks, want naast een echt stuur. Kon hij ook heel ondeugd iedereen natsproeien, met zijn achterste voren gemonteerde ruitensproeiers, flink herrie maken met zijn claxon en met zijn lichten knipperen naar de mooie meiden.

Daarna was het tijd voor het serieuze werk. Het team van powermannen en vrouwen, stond in de pitstraat klaar om alle bewoners uit hun rolstoel en op de trikes te hevelen. Een heftige taak, want de reguliere tilliften kunnen niet worden ingezet. Tillen en verplaatsen ‘old school’ dus! Daarna werd het circuit met veel lawaai in gebruik genomen. Ruim 100 bewoners met hun begeleiders, familie of vrijwilligers hebben van deze middag genoten. Tot dat rond 15.00 uur het weer omsloeg en een fikse regenbui een einde maakte aan deze stoere trikedag!

Maar de pret was nog niet over, want nadat iedereen in recreatiezaal D’n Tref een plekje had gevonden, werd er nog een prijs voor het mooiste spandoek uitgereikt aan brink 13-15. De wisseltrofee prijkt inmiddels in de woonkamer van deze creatieve woongroep.

Daarna hebben trikers en deelnemers samen nog even nagekletst onder het genot van een verrekkes lekker frietje en de stoere muziek van DJ Jason. Na gekust en geknuffeld te hebben, vertrokken de trikers weer op hun trikes voor de soms flinke terugreis, richting huis. Want sommige komen zelf vanuit Noord-Holland en Overrijssel naar Son. Uiteraard met de belofte dat ze er volgend jaar wéér bij zullen zijn. Want onze Trikedag willen ze voor geen goud missen. Een groot compliment dus voor de organisatie van Biketrikedag! Want een ding staat voorop, de tomeloze inzet vele vrijwilligers, de trikers maar ook zeker het organisatieteam is dé succesformule voor deze zeer geslaagde topdag!

Omdat al veel trikers hebben aangegeven dat ze er volgend jaar er graag weer bij willen zijn hebben we de datum voor BTD 2016 voor jullie: BIKE TRIKE DAG 2016 Zaterdag 10 September. Zet hem vast in je agenda.


Bijzondere aftrap Bike Trike Dag 2015 door Robbert

De dertiende Bike Trike Dag 2015 werd om 12.30 uur afgetrapt door Robbert. De rolstoel van deze fan van de tv-serie 'New Kids' werd omgetoverd tot een echte Opel Manta. In het geheim werd hier drie weken intensief aan gewerkt door Buurtvereniging Gehurterbij, zodat Robbert de openingsronde mee kon rijden in zijn eigen stoere bak. In zo'n vehikel reed Robbert's held Rikkert in de reeks ook.
Robbert kreeg veel bekijks. Zijn rolstoel zag er niet alleen spectaculair uit, maar was ook uitgerust met allerlei opmerkelijke gadgets. Zo kon hij met zijn achterstevoren gemonteerde ruitensproeiers iedereen natsproeien. Daarnaast had hij de beschikking over een luidruchtige claxon en felle lichten waarmee hij naar mooie meiden kon knipperen. Na de spectaculaire opening door Son en Breugel's eigen 'New Kid' was het tijd voor het serieuze werk.

Bike Trike Dag Wedstrijd 2015

Zoals ieder jaar is er een wedstrijd verbonden aan de Bike Trike Dag voor alle groepen van Zonhove.
De fel begeerde wissel troffe en de cadeaubon van de Komeet staat op het spel.
Alle groepen zijn weer zeer creatief geweest en het parcours zag er weer geweldig versierd uit.
Buiten de mooie spandoeken en mascottes was heel het circuit omhangen met kleurig vlaggentjes wat een feestelijk tintje gaf.
Tijdens de pauze is er een onafhankelijk jury in de vorm van 4 vrouwen (Trikers-Ladys) rond gelopen en hebben al de doeken zeer vakkundig bekeken.
Het Jury rapport vermelde dan ook: Super Goed en Creatief, veel zorg en aandacht aan besteed!

Uitslag van de wedstrijd:

1e plaats Brink 13-15 met 50 punten
2e plaats Wasserij Spik & Span met 48 punten (winnaar vorig jaar 2014) met een heuse Flitspaal als je niet snel genoeg reed!
3e plaats Brink 10-12 met 45,5 punten

De overige groepen scoorde allemaal 45 punten volgens de Jury, dus een Close Finisch!

De winnaar van dit jaar Brink 13-15 had de geniale tekst op het spandoek staan:
VROEM BROEM, ALS WIJ WINNEN KRIJGEN ALLE TRIKERS EEN ZOEN!
met zelfs nog een mascotte op een driewieler voor de deur!

Alle Trikers waren uiteraard blij met de uitslag want toen Loet de bekend maakte dat de Trikers hun lippen nat konden maken, was het al snel duidelijk dat Brink 13-15 gewonnen had en dat alle Trikers een dikke Zoen kregen van al de 4 begeleidsters. Ze hebben zich mooi aan hun woord gehouden en al de Trikers weer met een Big Smile, sommige Trikers waren zo enthousiast dat ze weer snel achteraan in het rijtje gingen staan! :-)

Bike Trike Dag 2016 zat. 10 september

Op 10 september 2016 is het voor de 14e keer is er de BikeTrikeDag op Zonhoven. Wat klein begon is dankzij enthousiaste vrijwilligers is uitgegroeid tot een bijzonder evenement voor de bewoners van Zonhoven. Een groot aantal Bikers en Trikers werken dan ook graag belangeloos mee om het voor de bewoners onvergetelijk te maken. Bekijk het programma hier.

Verrekes lekkere Friet

De Bike Trike Dag 2015 kan weer in de boeken als een geslaagd Feestje! Wat hebben we weer genoten met zun allen, de vele blije koppies en de trotse ouders langs de kant met allemaal camera's. Je voelde zelfs soms een VIP als je langs kwam rijden, met al die wuivende handjes en Big Smiles :-) Tot ongeveer 15:30 hebben we schitterend weer met regelmatig een zonnetje, een lekkere temperatuur om heerlijk rond te rijden. Helaas zijn we toch een uurtje eerder moeten stoppen vanwege de regen, maar dat heeft de pret niet mogen drukken. Alle cliënten zijn ruimschoots aan bod gekomen, menigeen is zelfs 3 x achterop geweest! Dus voor de bewoners van Zonhove "Geslaagd"
Daarna zijn we gezellig met zun alle D'n Tref ingedoken en daar het Feestje voorgezet. Om 17:00 uur hebben we afgesloten met "Verrékes Lekkere Friet" van de Frietkar van Spierings uit Son. Met een souplesse werden de Friet & Snacks gebakken en uitgedeeld. Ze hadden zelfs een TV scherm in de kar met daarop de foto's van vorig jaar.
Iedereen smulde weer van de " Verekkes Lekkere Friet" want ze doen hun naam eer aan, want hij was ook verrékes lekker!
Lekkere friet
Het mooiste weer is voor BTD 2014

Wat in 2013 niet lukte is dit jaar meer dan goed gemaakt. Het beste weer van deze zomer is geschonken aan de organisatie van BikeTrikeDag. Eindelijk konden ze de nieuwe pitsstraat uitproberen en dit was een schot in de roos. 2014 gaat de boeken in als een top-evenement en dit is af te lezen aan de brede lach op de gezichten van de bezoekers en het BTD-team. Dit alles is vastgelegd door de beste fotografen die zich belangeloos hebben ingezet. Dank aan het complete BTD-team met zijn vele vrijwilligers die dit 2014 evenement hebben neergezet. Bekijk hier de foto's van 2014.

De mooiste BTD button

Dit jaar 2014 hebben de bewoners van Zonhove samen met de begeleiders weer hard gewerkt aan de uitdaging : wie maakt de mooiste button voor de Bike Trike Dag 2014. Naar lang beraad heeft de jury maar liefst 4 woongroepen genomineerd. Deze verdienen allemaal een dikke pluim. Maar 'BuitenBrink 1-3, gemaakt door Melinda Massingale en Pieter van Stiphout, zijn de winnaars. Dus alle bikers en trikes die aan de 2014 dag deelnemen ontvangen deze prachtige button, cool hé!

Buttons Bike Trike Dag 2014

 

Zaterdag 13 sept. Bike Trike Dag 2014

Op zaterdag 13 september 2014 gaat de Bike Trike Dag van start om 12:30 uur. Je bent van harte welkom om te komen genieten van deze speciale dag. Kom je met je Trike? Bekijk dan ons programma. We verwachten je dan om 11:45 voor de briefing, dit tijdens de koffie en een broodje. De locatie is het eigen terrein van SWZ/Zonhove, Nieuwstraat 70, 5691 AG Son.

Toon ouder nieuws >