Bike Trike Dag - logoOver Bike-Trike-Dag | Contact | Onze sponsors
Home Programma Ook mee rijden Bikers-Trikers Nieuws Wedstrijd Kickstart Foto's Gastenboek

Tovenaars
Al meer dan 10 jaar mag ik voor de BTD de website opzetten en aanvullen. Ieder jaar weer ben ik onder de indruk van alle inzet en enthousiasme van de vele vrijwilligers. Wat bescheiden is begonnen is uitgeroeid tot een professioneel evenement waar iedereen trots op kan zijn. Het meest ben ik onder de indruk van al die lachjes op die bijzondere gezichten die jullie ieder jaar weer tevoorschijn kunnen toveren. Al die vrijwilligers zijn tovenaars! Chapeau.

ErikBike-Trike-Dag is een uit de hand gelopen hobby

Jack Hendriks is een mens die niet gelooft in onmogelijkheden maar in kansen. Met deze instelling is dit alles van de grond gekomen, niet wetende wat er allemaal op volgde. Jack heeft zijn gedachtegoed overgebracht aan een grote groep vrijwilligers. Langzaam werd Bike-Trike-Dag omringt door bijzondere mensen die willen gaan voor een bijzonder idee.

- Wil je weten hoe het allemaal begon? Lees dan de Bike-Trike-Dag historie.
- Wie en wat SWZ/Zonhove is in Son en Breugel lees je op over SWZ/Zonhove.

Over ons

Jack als fotograaf Bike-Trike Dag is een unieke activiteit door vrijwilligers voor de bewoners van SWZ/Zonhove in Son en Breugel. In 2003 nam Jack Hendriks het initiatief, en wat begon met een ritje op de Zundapp is nu uitgegroeid tot een Bike-Trike evenement vele trikes.

Doelstelling

De BikeTrikeDag website heeft als doel zorg te dragen voor de communicatie naar alle Bikers, Trikers, vrijwilligers en ouders van de bewoners van SWZ/Zonhove. De bewoners kunnen zowel vooraf als na de Bike Trike Dag heel veel kijkplezier herbeleven. Daarom zijn er ook speciaal voor de bewoners van SWZ/Zonhove een aantal interactieve verrassingen verstopt op de pagina's. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op startknop drukken en zelf een motor ritje maken. We bevelen de fotoboeken van harte aan. Dit geeft een goed beeld van de fun van zowel bikers & trikers als bewoners en vrijwilligers.

Even voorstellen,

Vader en zoonMijn naam is Loet van Eijndhoven en organiseer dit jaar weer een Bike Trike Dag voor alle bewoners van SWZ/Zonhove. Ik ben al vanaf het begin (2003) bij de Bike Trike Dag aanwezig geweest. De eerste 2 jaar als toeschouwer samen met mijn zoon Jasper die op SWZ/Zonhove woont. Na 2 jaar kwijlend langs de zijkant te hebben gestaan, heb ik vanaf het derde jaar (2006) zelf een Trike gehuurd bij Trike Center Uden om mee te rijden met de Bike Trike Dag.

Kicken!

Een geweldige belevenis om mee te rijden, niet alleen voor de bewoners maar ook als bestuurder. Het is echt KICKEN om met zo'n TRIKE te rijden en een supergevoel als iedereen (en vooral Jasper) geniet!! Het is onbeschrijfelijk om mee te maken wat voor een plezier de bewoners hebben die achterop zitten.
De ene kraait nog meer harder van plezier dan de ander, de armen zwaaien alle kanten op.
Het is genieten als je al die blije koppies langs de kant ziet staan, vooral ook de trotse ouders, die net hun kind voorbij hebben zien komen. Het doet je goed om zoveel mensen een fijne dag te bezorgen waar ze weer lang op kunnen terug kijken.

Achterop de trikeAl die positieve reacties hebben mij zoveel energie gegeven dat ik de organisatie heb overgenomen van Jack Hendriks die de eerste vijf jaar heeft georganiseerd. Jack is als cliëntbegeleider gaan werken bij WBC Geldrop vanaf 2007 en heeft daar de traditie doorgezet.

Vuurdoop

Mijn vuurdoop in 2008 is succesvol verlopen waar ruim 20 Trikers op zijn afgekomen. Trike Club Gelderland, Trike Center Uden, de Peel Trikers en 3 Wheels Club waren goed vertegenwoordigd. Ook waren er vele stoere Harley’s en Japanse motoren waarop sommige bewoners en begeleiders achterop een rondje hebben meegereden.

Pitstraat

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst met een Pitstraat gewerkt waardoor de Trikers minder lang stil stonden en zodoende meer rondjes konden rijden. Het blijft toch altijd moeilijk om ieder meteen tevreden te stellen vanwege het feit dat sommige bewoners lang moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn. Maar als ze dan eenmaal achterop zijn geweest is het een en al euforie en de wachttijd snel vergeten. Ook dit jaar willen we met een Pitstraat gaan werken maar dan zelfs met een dubbele Pitstraat. Aan de ene zijde de wat meer mobiele bewoners en aan de andere zijde de bewoners die wat meer hulp nodig hebben.

Kei gaaf volk

De vele mailings van afgelopen jaar ter promotie van de Bike Trike Dag 2008 heeft zoveel “Goodwill” opgeleverd, dat dit jaar (na de eerste mail) voor de aankondiging van 19 september 2009, al meteen 14 Trikers hebben toegezegd.
Dit alles geeft je weer zoveel energie en vertrouwen dat het dit jaar weer helemaal Toppie wordt. Al die Bikers en Trikers zijn een geweldig kei gaaf volk om mee samen te werken. Het zijn mensen met een geweldig groot hart, maar dan ook nog op de juiste plaats!

De BikeTrikeDag website

McErik en ShushiDit alles heeft mij doen besluiten om speciaal een website op te zetten voor de Bike Trike Dag. Samen met een goede vriend Erik deVet, die geheel belangeloos zijn medewerking en creativiteit heeft geleverd, is deze site opgezet. Ik kan niet beschrijven hoe geweldig dankbaar ik ben voor zijn hulp en alle uren die hij hier in heeft gestoken. Ook zijn streven was om voor de bewoners een hele duidelijke leuke website te bouwen. Nou dat is Erik zeker gelukt, Chapeau! Want de website is echt Vet.

Heel veel webfun en tot ziens.

Groetjes Loet van Eijndhoven